Sposób przygotowania:
Budyniowe ciastkaWykonanie:
Do misy wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia (przesiałam ją najpierw), wsypałam cukier, dodałam budyń waniliowy. Wlałam rozpuszczoną margarynę z mlekiem, wbiłam żółtka.
Całość zmiksowałam. Przełożyłam ciasto kruche na stolnice silikonowa. Wyrobiłam jeszcze raz ciasto.
Wałkowałam i foremką " ludzik" wycinałam ciasteczka. Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia kładłam ludziki. Piekłam 15 minut w 170 stopniach.
Jeszcze ciepłe obtaczałam w przygotowanej galaretce z cukrem.
![Budyniowe ciastka Budyniowe ciastka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/budyniowe-ciastka-389670.jpg)
![Budyniowe ciastka Budyniowe ciastka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/budyniowe-ciastka-389672.jpg)
![Budyniowe ciastka Budyniowe ciastka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/budyniowe-ciastka-389673.jpg)
![Budyniowe ciastka Budyniowe ciastka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/budyniowe-ciastka-389674.jpg)
![Budyniowe ciastka Budyniowe ciastka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/budyniowe-ciastka-389675.jpg)
![Budyniowe ciastka Budyniowe ciastka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/budyniowe-ciastka-389677.jpg)
![Budyniowe ciastka Budyniowe ciastka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/budyniowe-ciastka-389678.jpg)