Sposób przygotowania:
Budyniowe placuszki z mandarynką
Mandarynki obieramy ze skórki i dzielimy na cząstki, obieramy z błonki.Dzielimy na mniejsze cześci. Do miski przekładamy ugotowany budyń i dodajemy jajko, mandarynki i mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszamy. Ciasto musi być gęste.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy placuszki (na małym ogniu). Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy placuszki (na małym ogniu). Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.