Sposób przygotowania:
Walentynkowa pianka z serduszkamiWykonanie:
Tak oto z tych składników powstał biszkopt.
Jaja zmiksowałam na puch z cukrem, dodałam przesianą mąkę i delikatnie wymieszałam. Formę wyłożyłam papierem do pieczenia i przełożyłam ciasto biszkoptowe. Wstawiłam do pieca i piekłam 20 minut w 170 stopniach. Biszkopt nie jest wysoki, ale ma taki być.
Po upieczeniu i wystudzeniu wyłożyłam ananasa z puszki całe krążki, a tam gdzie nie mogła dać całego to dałam połówki.
Galaretki dwie truskawkowe wsypałam do pojemnika i zalałam 500 l gorącą wodą. Mieszałam do rozpuszczenia i zostawiłam do ostudzenia.
Śmietanę ubiłam na sztywno i dodałam ostudzoną galaretkę ( miksowałam na najmniejszych obrotach wlewając ciurkiem galaretkę). Przełożyłam piankę na biszkopt z ananasem i do lodówki. Galaretkę truskawkową rozpuściłam w 350 ml wody gorącej i przelałam do formy od babki takiej prostokątnej i wstawiłam do lodówki by zastygła.
Po zastygnięciu foremką serduszko wycinałam serduszka i kładłam na piankę i tak oto powstało ciacho piankowe.
SylaUla