asia_2211

asia_2211

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Budyniowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wyrobić ciasto. Ugotować trzy budynie na litr mleka. Gorący wylać na 1/2 ciasta, a drugą połową przykryć masę budyniową. Piec ok. 45 minut.

Budyniowiec

Składniki:

Budyniowiec

 

  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 margaryny (roztop.)
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 3 jaja

 

  • 3 budynie czekoladowe
  • 1 litr mleka

Sposób przygotowania:

Budyniowiec
Wyrobić ciasto. Ugotować trzy budynie na litr mleka. Gorący wylać na 1/2 ciasta, a drugą połową przykryć masę budyniową. Piec ok. 45 minut. Smacznego!