Sposób przygotowania:
Budyniowo-czekoladowa zebra.
Żółtka oddzielić od białek,a te ubić z cukrem na sztywną pianę.Żółtka zmieszać z olejem i wodą gazowaną,połączyć z pianą, przesianą mąką z proszkiem do pieczenia.Podzielić ciasto na dwie części-do jednej dodać po cztery łyżki czekolady w proszku lub nawet startej połówki tabliczki czekolady,a do drugiej części tyle samo łyżek budyniu śmietankowego.Piekarnik nagrzać do 180 st.C,a formę cwibakową lub okrągłą wysmarować tłuszczem roślinnym,wysypać bułką tartą.Łyżkami kłaść do formy na przemian dwie masy-budyniową i czekoladową na siebie.Wstawić formę do piekarnika i piec ok.40 min. z termoobiegiem.Po upieczeniu wyjąć,ostudzić.Pokroić ciasto na talerzyki.