VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Budyniowy krem do ciast, tortów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczny i maślany krem z dodatkiem kakao. Znakomity do przekładania ciast, dekorowania tortów czy muffinek, idealny do rurek. Można powiedzieć, że krem bardzo uniwersalny do słodkości.

Budyniowy krem do ciast, tortów Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Budyniowy krem do ciast, tortów

 

 

Sposób przygotowania:

Budyniowy krem do ciast, tortów
W 200 ml mleka rozrabiamy budyń oraz mąkę pszenną. Pozostałą część wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem. Gdy mleko wrze dolewamy proszek budyniowy i energicznie mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Studzimy. Mikserem ucieramy margarynę, stopniowo dodajemy po jednej łyżce budyniu. Pod koniec dodajemy kakao. Miksujemy tak długo aż powstanie puszysty krem. Ważne! Margaryna musi mieć temperaturę pokojową dlatego dobrze jest wcześniej wyjąć je z lodówki.
Budyniowy krem do ciast, tortów
Etap 1 W 200 ml mleka rozpuszczamy proszek budyniowy i mąkę
Budyniowy krem do ciast, tortów
Etap 2 Pozostałą część mleka gotujemy z cukrem
Budyniowy krem do ciast, tortów
Etap 3 Powstałą masę miksujemy z miękką margaryna na puszysty krem