Sposób przygotowania:
Tarta jagodowa z budyniowym kremem
Tarta jagodowa z budyniowym kremem wyszła pyszna... Przepis mam z gazety.
1. Masło rozpuść i ostudź. Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem, dodaj masło, żółtko i śmietanę. Zagnieć kruche ciasto, schłódź. 2. Jagody przebież, osącz i opłucz. 3. Budyń ugotuj na mleku z dodatkiem cukru i masła, przestudź. 4. Ciasto rozwałkuj, wylep nim dno i boki formy na tartę. Upiecz na rumiano w 200 stopniach. 5. Budyń zmiksuj z 2-3 łyżkami jagód. Posmaruj nim wystudzony spód, posyp jagodami. Smacznego!:-)
1. Masło rozpuść i ostudź. Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem, dodaj masło, żółtko i śmietanę. Zagnieć kruche ciasto, schłódź. 2. Jagody przebież, osącz i opłucz. 3. Budyń ugotuj na mleku z dodatkiem cukru i masła, przestudź. 4. Ciasto rozwałkuj, wylep nim dno i boki formy na tartę. Upiecz na rumiano w 200 stopniach. 5. Budyń zmiksuj z 2-3 łyżkami jagód. Posmaruj nim wystudzony spód, posyp jagodami. Smacznego!:-)
mięsko
margolata
Anastazja324
iwi69