kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

budyniowy przysmak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

sernik dobry jest na każdą okazję

budyniowy przysmak

Składniki:

budyniowy przysmak

 

  • 30 dag maki
  • 10 dag cukru
  • 15 dag margaryny
  • 6 żółtek
  • 3 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • kg mielonego białego sera
  • 2 szklanki mleka
  • szklanka cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • opakowanie budyniu śmietankowego
  • łyżeczka startej skórki pomarańczowej

Sposób przygotowania:

budyniowy przysmak
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito do miski. dodać margarynę, żółtka, jajko, cukier. Zagnieć ciasto. Foremkę posmarować margaryną i wylepić ciastem, formując wysokie boki. Jajka i żółtka ubić z cukrem na puszystą pianę. Dodaj ser przetarty przez sito, a następnie budyń, mleko, olej i skórkę pomarańczową.Składniki dokładnie wymieszać i wylać masę serową na ciasto. Piec ok. 60 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Ubić białka ze szklanką cukru na sztywna pianę i rozłożyć na gorącym cieście. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na ok. 20 min.