Sposób przygotowania:
Bukiet z jarzyn
Ziemniaki obrać, pokroic w plastry i ugotować w osolonej wodzie.Kalafior podzielić na różyczki, marchew obrac, pokroic w słupki, fasole obrac. Najlepiej warzywa gotować na parze -wtedy zachowują najwiecej wartości. Ziemniaki mozna podawać tradycyjnie, lub aby nadać ostrzejszy smaczek potrawie, odcedzic gdy bedą ugotowane ale jeszcze nie super miękkie. Na patenli rozgrzać oliwę i wyłożyć ziemniaki. Posypać przyprawą do ziemniaków i smażyc do zarumienia. Na osobnej patelni rozgrzać oliwe, rozbić jajka, wylac na patelnię. Posypać solą, pieprzem ziołowym. Smażyć do zarumienienia i zcięcia sie białka. Warzywa, ziemniaki i jajka sadzone ułożyc na talerzu. Udekorowac pomidorami, ogorkiem i sałatą. Posypać świeżym szczypiorkiem
elzbieta8960
iwi69
montajka