mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Bułeczki bankietowe na dwa sposoby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Super bułeczki na specjalne okazje w dwóch odsłonach

Bułeczki bankietowe na dwa sposoby

Składniki:

Bułeczki bankietowe na dwa sposoby

 

  • 16małych bułeczek
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki śmietany
  • 100g kremowego twarogu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka wermutu
  • sól
  • pieprz
  • 8 obgotowanych dużych krewetek
  • 4 plastry pieczeni wołowej
  • 40g masła
  • chrzan

Sposób przygotowania:

Bułeczki bankietowe na dwa sposoby
Bułki przekroić na połówki. Koperek umyć, osuszyć, 3gałązki posiekać. Śmietanę ubić. Twaróg wymieszać z sokiem z cytryny i wermutem na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Dodać koperek i śmietanę. 8 spodów bułeczek posmarować kremem serowym, ułożyć po 1krewetce i gałązce koperku. Przykryć wierzchami. Spody pozostałych bułeczek posmarować masłem i ułożyć pół zwiniętego plastra pieczeni. Posmarować chrzanem, przykryć wierzchami.