Sposób przygotowania:
Bułeczki bolillos z sezamem
Do Misy wsypuję mąkę 900 gram. Robię zagłębienie. W małej miseczce rozrabiam drożdże w 500 ml wody . Dodaje miód i 100 gram mąki , mieszam razem. Wlewam zawiesinę do misy z mąką zostawiam na 15 minut. Dodaję sól i smalec. Wyrabiam ciasto robotem. Zostawiam do wyrośnięcia na 1 godzinę. Przygotowuję blaszkę i kładę papier do pieczenia. Ciasto dzielę na 20 części i formuje bułeczki. Nacinam każdą bułeczkę przez środek i zostawiam do wyrośnięcia na 45 minut. Smaruje rozbełtanym jajem każdą bułeczkę i posypuje sezamem. Na dole pieca wstawiam naczynie z woda i tak piekę Piekę 25 minut w 170 stopniach . ( Jeśli ciasto będzie za rzadkie dodajcie mąki , gdyby było za gęste to wody )
marietta
lalunia
Tak będzie pysznie :)