anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Bułeczki francuskie z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybkie ciasteczka francuskie na śniadanie zamiast bułeczek. Ciepły dżem może nam zastąpić specjalny żel do ciast.

Bułeczki francuskie z owocami

Składniki:

Bułeczki francuskie z owocami

 

  • 1 op ciasta francuskiego
  • 400 ml mleka
  • 1 budyń
  • 2 łyżki cukru
  • 1 puszka owoców koktajlowych
  • 4 łyżki dżemu brzoskwiniowego

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki francuskie z owocami
Ciasto rozłożyć na stole i pokroić na równe kwadraty. Na mleku ugotować budyń z dodatkiem cukru, na każdy kwadrat ciasta wycisnąć przy pomocy worka cukierniczego budyń tak aby nie miał możliwości wypłynięcia. Ciastka upiec w temp.210 stopni przez około.20 minut, wystudzić. Na każdą bułeczek ułożyć odsączone owoce z puszki. Dżem rozgrzać w garnuszku na małym ogniu i pędzelkiem posmarować każdą bułeczkę z osobna.