Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Francuskie z ricottą i owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bułeczki z ciasta francuskiego z dodatkiem ricotty, truskawek i borówki amerykańskiej.

Francuskie z ricottą i owocami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Francuskie z ricottą i owocami

 

Sposób przygotowania:

Francuskie z ricottą i owocami
Masło roztopić, wystudzić. Ciasto francuskie pokroić na długie prostokąty i rozprowadzić pędzelkiem masło. Nakładać trochę ricotty, truskawki (u mnie mrożone) oraz borówkę w ilości wedle uznania. Posypać cukrem i składać brzegi formując mniejsze prostokąty. Ponacinać na wierzchu. Włożyć do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec ok. 15- 20 min. 
Francuskie z ricottą i owocami
Etap 1 Na prostokąty nakładać ser oraz owoce.
Francuskie z ricottą i owocami
Etap 2 Skleić brzegi a wierzch ponacinać.