Sposób przygotowania:
Bułeczki gotowane na parze
Drożdże rozprowadzamy z cukrem i łyżeczką mąki. Zalewamy 2 łyżkami ciepłej wody, mieszamy i zostawiamy na 15 minut. Po tym czasie do rozczynu dodajemy przesianą mąkę, sól. Mieszamy, wyrabiając ciasto dłońmi, stopniowo dolewamy wodę, taką ilość, żeby powstało gładkie, jednolite ciasto. Formujemy z niego kulę, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat podsypany mąką, lekko wałkujemy ciasto (na grubość 2-3 cm) i szklanką wycinamy koła. Wycięte bułeczki przykrywamy ścierką i zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki delikatnie smarujemy olejem (z każdej strony) i gotujemy na parze przez 15 minut.