Alicjaa

Alicjaa

Kucharz
[Przepisów: 5]

Bułeczki maślane z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gotowe bułeczki są mięciutkie.

Bułeczki maślane z nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułeczki maślane z nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki maślane z nadzieniem
Drożdże, cukier i 2 żółtka miksujemy z mlekiem, następnie dodajemy mąkę, masło, sól oraz serek waniliowy. Wyrabiamy mikserem (z końcówką do ciast) do uzyskania gładkiej masy. Następnie przykrywamy ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na niewielkie porcje, formujemy kulki, do środka wkładamy krem czekoladowy, dżem lub owoce, lekko spłaszczamy. Wierzch smarujemy rozkłóconymi białkami (można także posypać kruszonką).
Bułeczki maślane z nadzieniem
Przygotowaną masę odstawiamy do wyrośnięcia.
Bułeczki maślane z nadzieniem
Nakładamy do środka nadzienie np. krem czekaoladowy.
Bułeczki maślane z nadzieniem
Zawijamy bułeczkę z nadzieniem.
Bułeczki maślane z nadzieniem
Gotowe bułeczki układamy na blasze.