Sposób przygotowania:
Bułeczki nadziewane fetą i ziołami.
Bułki wypakować lub kupić luzem. Przekroić i wydrążyć z miąższu. Ser owczy po wypakowaniu wywalić na talerz głęboki i dodać świeżo umytą i osączoną natkę pietruszki wraz z ze świeżymi lub suszonymi ziołami roztartymi w dłoni. Wszystko to rozgnieść dużym widelcem, po czym nadziewać miseczki bułek. Bułki ułożyć na lekko posmarowanej olejem blasze, a piekarnik nagrzać do 175 st. C.Wstawić blachę z zawartością na 5-7 min. do piekarnika. Po 5 min. otworzyć drzwiczki piekarnika,wysunąć blachę i nakryć miseczki bułczane wydrążonymi wierzchami z posypką sezamową. Wsunąć ponownie na 3-5 min. zapiec. Po wyjęciu blachy, zdejmować bułki szczypcami na talerze i jeść.