Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Bułeczki twarogowe bez mąki z dżemem i truskawkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonałe bułeczki na śniadanie oraz zdrową przekąskę. Są bardzo syte oraz niezwykle proste w przygotowaniu.

Bułeczki twarogowe bez mąki z dżemem i truskawkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bułeczki twarogowe bez mąki z dżemem i truskawkami

4 bułeczki:

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 jajko
  • 50 g cukru/ksylitolu
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 40 g/1 opakowanie budyniu (proszku bez cukru)

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Bułeczki twarogowe bez mąki z dżemem i truskawkami

Ciasto:

Bułeczki twarogowe bez mąki z dżemem i truskawkami
Wsystkie składniki powinny być dokładnie polączone.

Twaróg, jajko, cukier lub ksylitol dokładnie rozetrzeć widelcem. Powstałą masę wymieszać z wiórkami oraz budyniem w proszku.

Formowanie:

Bułeczki twarogowe bez mąki z dżemem i truskawkami
Wgłębieia można robić za pomocą dna kubka lub szklanki.

Z masy twarogowej uformować 4 bułeczki, w których należy zrobić wgłębienia.

Nadzienie:

Bułeczki twarogowe bez mąki z dżemem i truskawkami
Dżem powinien być gęsty, aby nie wypłynął podczas pieczenia.

We wgłębieniach bułeczek umieścić po łyżce dżemu oraz plasterki truskawek.

Pieczenie:

Bułeczki twarogowe bez mąki z dżemem i truskawkami
Posiadam piekarn gazowy.

Bułeczki wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.