Sposób przygotowania:
Fasolowo-bananowe brownie
1. Fasolę dokładnie odsączmy z zalewy ( można przepłukać zimną wodą ), następnie wraz z bananami blendujemy na gładką masę, dodajemy kakao, olej i sodę i bardzo dokładnie mieszamy.
2. W osobnej większej misce miksujemy jajka z cukrem i miodem na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce fasolowej masy i dokładnie miksujemy.
3. Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka przez około 45-50 minut.
4. Upieczone ciasto studzimy, najlepiej na metalowej kratce. Kroimy, podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Ciasto można pokroić na 16 sporych porcji.
2. W osobnej większej misce miksujemy jajka z cukrem i miodem na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce fasolowej masy i dokładnie miksujemy.
3. Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka przez około 45-50 minut.
4. Upieczone ciasto studzimy, najlepiej na metalowej kratce. Kroimy, podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Ciasto można pokroić na 16 sporych porcji.
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam upiec :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Polecam, to ciasto jest pyszne :)
ciasteczka