Sposób przygotowania:
Bułeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem
1. Ciasto francuskie pokroić na 8 kwadratów.
2. Kurczaka pokroić w kostkę i obtoczyć w soli i pieprzu. Cebulkę drobno posiekać, pomidory pokroić w drobną kostkę i mozzarellę również w drobną kostkę.
3. Każdy kwadrat ciasta nasmarować ketchupem.
4. Wykładać kolejno: kurczaka, pomidorki, cebulkę, mozzarellę.
5. Zlepić przeciwległe rogi ciasta i utworzyć sakiewki.
6. Każdą sakiewkę nasmarować rozkłóconym jajkiem.
7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec 20 minut. Smacznego!
2. Kurczaka pokroić w kostkę i obtoczyć w soli i pieprzu. Cebulkę drobno posiekać, pomidory pokroić w drobną kostkę i mozzarellę również w drobną kostkę.
3. Każdy kwadrat ciasta nasmarować ketchupem.
4. Wykładać kolejno: kurczaka, pomidorki, cebulkę, mozzarellę.
5. Zlepić przeciwległe rogi ciasta i utworzyć sakiewki.
6. Każdą sakiewkę nasmarować rozkłóconym jajkiem.
7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec 20 minut. Smacznego!