Sposób przygotowania:
Kurczak w cieście z pieczarkami i paprykąETAP 1:
Pieczarki myjemy i oczyszczamy, kroimy w grubą kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę.
Paprykę kroimy w paseczki.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy pieczarki, cebulę i paprykę.
Rozwijamy ciasto francuskie, kroimy na 3 części, smarujemy je ketchupem, posypujemy oregano, wykładamy na każdą część pieczarki z papryką i cebulą.
ETAP 2:
Piersi z kurczaka oczyszczamy, większe kroimy na pół. Mieso przyprawiamy solą i pieprzem, układamy na cieście z dodatkami.
ETAP 3:
Na koniec mięso posypujemy serem.
Zwijamy, sklejamy brzegi ciasta. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy 40 minut w 200 st C.