Sposób przygotowania:
Bułeczki z serem
Mąkę przesiać do miski, dodać sól, cukier i drożdże, wymieszać. Następnie zrobić rowek, wbić jajko oraz żółtka, lekko podgrzane mleko i ręką wyrabiać ciasto. Pod koniec dodać letnią roztopioną margarynė. Wyrabiać około 12 minut, aż ciasto odklei się od ręki.
Odstawić w ciepłe miejsce na około 30 min. i przykryć ściereszką.
Do miseczki włożyć ser, żółtko, cukier oraz margarynę i utrzeć. Skubać po trochu ciasta, dodawać po odrobinie sera i formułować okrągłe bułki (zlepieniem układać na spód, aby się nie rozkleiły). Wykładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 st. około 30 min.
Można posmarować białkiem i posypać odrobiną cukru
Odstawić w ciepłe miejsce na około 30 min. i przykryć ściereszką.
Do miseczki włożyć ser, żółtko, cukier oraz margarynę i utrzeć. Skubać po trochu ciasta, dodawać po odrobinie sera i formułować okrągłe bułki (zlepieniem układać na spód, aby się nie rozkleiły). Wykładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 st. około 30 min.
Można posmarować białkiem i posypać odrobiną cukru