Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Zapiekane bułeczki z serem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealnie zapiekane bułeczki z serem i pieczarkami są chrupkie. Które oddają idealny smak dla smakoszy kanapek.

Zapiekane bułeczki z serem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane bułeczki z serem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane bułeczki z serem i pieczarkami
Pieczarki trzemy na dużych oczkach, a cebulę kroimy w piórka. Następnie na rozgrzanej patelni z olejem wrzucamy dane potrawy i smażymy do momentu miękkości. W trakcie smażenia pieczarek i cebuli, kroimy bułki na pół i przygotowujemy niezbędne produkty: ser w plasterkach, ketchup. Każdą bułkę polewamy ketchupe, a następnie nakładamy: usmażone pieczarki z cebulą i ser. W taki sposób przygotowane zapiekanki wkładamy do rozgrzanego 180 st C piekarnika. Zapiekamy je do momentu roztopienia sera. Życzymy smacznego :)
Zapiekane bułeczki z serem i pieczarkami
Pieczarki trzemy na dużych oczkach od tarki
Zapiekane bułeczki z serem i pieczarkami
Przecinamy wszystkie bułki na pół i smarujemy je lekko masłem
Zapiekane bułeczki z serem i pieczarkami
Pieczarki i cebulę podsmażamy na patelni.
Zapiekane bułeczki z serem i pieczarkami
Nakładamy na bułki skłądniki: pieczarki z cebulą oraz na górę ser.