Sposób przygotowania:
Bułeczki z seremWykonanie rozczynu:
Do misy wsypujemy mąkę i robimy dołek. Mleko podgrzewamy. Do letniego mleka dajemy drożdże i ksylitolu. Mieszamy do rozpuszczenia, po czym wlewamy je do dołka w mące i delikatnie łączymy, powstaje zawiesina. Zostawiłam na 15 minut, aby ciasto nam wyrosło.
Wykonanie ciasta na bułeczki:
Mamy gotowy rozczyn do którego dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, żółtka, cukier waniliowy i szczyptę soli. Miksujemy koło 5 minut. Zostawiamy ciasto do wyrośnięcia na około godzinę. Po godzinie ciasto wałkujemy w kształcie prostokąta .
Wykonanie masy twarogowej:
Dodałam jajo, ksylitol i 3 łyżki śmietany i twaróg. Masę przekładamy na rozwałkowane ciasto. Łyżką rozprowadzamy nadzienie na całym cieście. Składamy ciasto pół na pół. Kroimy na 12 równych części. Skręcamy na raz każdą cześć i kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach.