Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Bułeczki z serem wg Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rumiane bułeczki pieczone z serem.

Bułeczki z serem wg Beatris Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułeczki z serem wg Beatris

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z serem wg Beatris
Do ciepłego mleka dodać cukier i drożdże, rozpuścić je i odstawić, żeby zaczęły pracować. Obie mąki wymieszać z solą, kefirem i rozczynem drożdżowym. Zagnieść gładkie ciasto, przykryć ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto zbić, uderzając w nie dłonią. Z ciasta formować niewielkie, podłużne bułeczki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, po trochu ułożyć na bułeczkach. Bułeczki z serem ułożyć na natłuszczonej blasze. Piec w 180 stopniach przez ok. 35 minut (aż się ładnie zrumienią).
Bułeczki z serem wg Beatris
Oba rodzaje mąki dokładnie wymieszane z solą.
Bułeczki z serem wg Beatris
Ciasto zagniecione z mąki soli kefiru i rozczynu drożdżowego.
Bułeczki z serem wg Beatris
Podłużne bułeczki uformowane z wyrośniętego ciasta.
Bułeczki z serem wg Beatris
Starty na tarce ser ułożony na bułeczkach.