Sposób przygotowania:
Bułeczki z twarożkiem
Do miski wsypujemy mąkę i drożdże, sól i cukier oraz wlewamy olej i wkładamy twarożek oraz jogurt naturalny. Mieszamy łyżką i zagniatamy ciasto. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Po tym czasie ponownie wyrabiamy ciasto, formujemy wałek i tniemy nożem na 5 kawałków.
Formujemy bułeczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy zimną wodą i posypujemy chia. Ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Po tym czasie ponownie wyrabiamy ciasto, formujemy wałek i tniemy nożem na 5 kawałków.
Formujemy bułeczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy zimną wodą i posypujemy chia. Ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.