Sposób przygotowania:
Jogurtowe bułeczki
Do miski wsypujemy mąkę i drożdże, sól i cukier oraz wlewamy olej i dodajemy jogurt naturalny. Wszystkie składniki mieszamy łyżką i przykrywamy miskę ściereczką. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Po tym czasie ponownie wyrabiamy ciasto, formujemy wałek i tniemy nożem na 5 kawałków.
Formujemy malutkie bułeczki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy wodą i posypujemy siemieniem lnianym i ponownie odstawiamy na 30 minut.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Po tym czasie ponownie wyrabiamy ciasto, formujemy wałek i tniemy nożem na 5 kawałków.
Formujemy malutkie bułeczki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy wodą i posypujemy siemieniem lnianym i ponownie odstawiamy na 30 minut.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.