Sposób przygotowania:
Bułeczki szczypiorkowe
W kubku wymieszać mleko z wodą i lekko podgrzać. Dodać cukier i drożdże i mieszać aż do rozpuszczenia. Do misy robota wsypać natkę i szczypiorek, dodać jajko, olej oraz rozczyn. Na koniec wsypać mąkę i sól. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
Po tym czasie ciasto wyjąć na stolnicę, krótko zagnieść, uformować prostokąt. Ciasto pokroić na kwadraty i ułożyć na wyścielonej papierem blasze. Przykryć ściereczką i odstawić do napuszenia na 30 minut.
Piec ok. 20 minut w 180 stopniach, wystudzić na kratce
Po tym czasie ciasto wyjąć na stolnicę, krótko zagnieść, uformować prostokąt. Ciasto pokroić na kwadraty i ułożyć na wyścielonej papierem blasze. Przykryć ściereczką i odstawić do napuszenia na 30 minut.
Piec ok. 20 minut w 180 stopniach, wystudzić na kratce
pietroocha
reanja
Alex_M
zamiast szczypiorku można dać co się lubi, koperek albo cebulkę, możliwości jest wiele :)
Alex_M
a ja sobie właśnie opiekam w tosterze ostatnią bułeczkę :) chcesz pół? ;)
weronikaS
Holly
Marika-
karola25