Sposób przygotowania:
Gulasz z mięsa wieprzowego z kaszą z warzywami
Łopatkę wieprzową kroimy w większą kostkę. Margarynę roztapiamy na głębokiej patelni i przekładamy mięso. Mięso na patelni przyprawiamy solą pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Całość dusimy pod przykryciem, aż do miękkości od czasu do czasu mieszając i w razie potrzeby podlewając wodą. Kiedy mięso się smaży to wstawiamy wodę na kaszę z warzywami. Do wody dodajemy kostkę bulionową i przyprawę Kucharek. Gdy woda zacznie się gotować to wkładamy woreczki z kaszą i gotujemy na wolnym ogniu, aż kasza z warzywami napęcznieje. Sos do pieczeni rozrabiamy w połowie szklanki wody i wlewamy do mięsa. Sos mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Porcję kaszy wykładamy na talerz i polewamy gulaszem. Do dania można podać surówkę.