sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Bulgur z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kasza bulgur jest bardzo pożywna i zdrowa. Zawiera dwa razy mniej kalorii niż brązowy ryż i prawie dwa razy więcej błonnika. W połączeniu ze świeżymi warzywami można podawać ją w postaci sałatki lub dodatku do drugiego dania.

Bulgur z warzywami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bulgur z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Bulgur z warzywami
Do dużego garnka wlewamy wodę z odrobiną soli. Kiedy zacznie wrzeć dodajemy kaszę i gotujemy 15 minut. Po tym czasie wyłączamy gaz i zostawiamy jeszcze na 10 minut. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę, natkę i szczypiorek szatkujemy. Do kaszy dodajemy olej lub oliwę, dokładnie mieszamy. Łączymy z warzywami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Możemy podawać z mięsem jako dodatek do drugiego dania lub jako sałatkę.
Bulgur z warzywami
Kasza bulgur jest bardzo zdrowa i pożywna.

Tagi:

kasza kasze