Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Bulion z klopsikami serowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pożywna i smaczna zupa...na co dzień i od święta

Bulion z klopsikami serowymi

Składniki:

Bulion z klopsikami serowymi

 

  • 1,5 l rosołu (może być z kostki)
  • 10 dag sera grojer (utartego)
  • 50 g mąki
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 jajka
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku

Sposób przygotowania:

Bulion z klopsikami serowymi
Wymieszać tartą bułkę, utarty ser, przesianą mąkę, jajka i zieloną pietruszkę. Dodać przyprawy. Dokładnie wyrobić masę, a następnie formować z niej kulki wielkości czereśni. Przygotowane kulki wrzucać do wrzącego rosołu. Gotować. Gdy wypłyną na powierzchnię, natychmiast podawać.