Bulion ziołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cebulę i marchew opłukać, obrać a następnie drobno posiekać. W osolonej wodzie gotować aż do wrzenia, potem na wolnym ogniu kontyn

Bulion ziołowy

Składniki:

Bulion ziołowy

 

  • 1l wody,
  • 1 mała cebula,
  • 1 marchew,
  • 5 dag świeżych lub suszonych liści lubczyku,
  • 5 dag świeżych lub suszonych liści selera,
  • Sól, cukier, mielona papryka, ocet balsamiczny – do smaku

Sposób przygotowania:

Bulion ziołowy
Cebulę i marchew opłukać, obrać a następnie drobno posiekać. W osolonej wodzie gotować aż do wrzenia, potem na wolnym ogniu kontynuować gotowanie przez ok. 15 minut. Doprawić do smaku papryką, cukrem i niewielka ilością octu balsamicznego.



Szybki i łatwy w przygotowaniu, idealny jako baza do tworzenia czystych zup.