renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 552]

Bułki do hamburgerów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bułki do hamburgerów, te ze sklepu są takie dziwne, dzieci poprosiły mnie o domowe bułki hamburgerowe.

Bułki do hamburgerów Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bułki do hamburgerów

 

Sposób przygotowania:

Bułki do hamburgerów

Etap 1

Bułki do hamburgerów
Z wody, mąki, cukru i drożdży przygotować rozczyn.

Mąkę wsypać do miski, wymieszać z solą, Do letniej wody dodać 2 łyżki mąki ( z miski), cukier i drożdże i rozmieszać- pozostawić na kilka minut żeby drożdże zaczęły pracować.

Etap 2

Bułki do hamburgerów
Do mąki dodać resztę składników i rozczyn.

Do miski z mąką dodać olej, jajko i wlać rozczyn.

Etap 3

Bułki do hamburgerów
Ciasto należy wyrobić i dać mu czas około godziny do wyrośnięcia.

Ciasto wyrobić dokładnie i pozostawić do wyrośnięcia pod przykryciem na około 1 godzinę.

Etap 4

Bułki do hamburgerów
Ciasto należy podzielić na 9-10 części i uformować bułki.

Po upływie tego czasu podzielić ciasto na 9-10 równych części i uformować bułeczki, układać na blaszce i pozostawić na około 20 minut do podrośnięcia.

Etap 5

Bułki do hamburgerów
Bułeczki do hamburgerów należy piec w temperaturze 175-180 stopni przez około 25 minut.

Przed włożeniem do piekarnika bułeczki posmarować jajkiem i posypać sezamem. Piec w temperaturze 175-180 stopni przez około 25 minut.