Sposób przygotowania:
Bułki do hamburgerów
Do większej miski wsypujemy mąkę, dodajemy drożdże rozpuszczone w wodzie i dokładnie mieszamy. Zaczyn przykrywamy ściereczka i pozostawiamy na 12godzin, najlepiej na noc. Do zaczyny dodajemy mąkę , mleko w proszku, sól, cukier, wodę i wyrabiamy ciasto.
Dodajemy roztopione masło i wyrabiamy ciasto przez 5 minut. Pozostawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem na 1,5 godziny. Ciasto ponownie wyrabiamy i formujemy okrągłe bułki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Dodajemy roztopione masło i wyrabiamy ciasto przez 5 minut. Pozostawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem na 1,5 godziny. Ciasto ponownie wyrabiamy i formujemy okrągłe bułki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
![Bułki do hamburgerów Bułki do hamburgerów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bulki-do-hamburgerow-393192.jpg)
![Bułki do hamburgerów Bułki do hamburgerów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bulki-do-hamburgerow-393193.jpg)
![Bułki do hamburgerów Bułki do hamburgerów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bulki-do-hamburgerow-393194.jpg)