Sposób przygotowania:
Domowe bułki do hamburgerów
1.Drożdże rozetrzeć z cukrem i mlekiem.Przykryć ściereczką i odstawić na około 30 minut w ciepłe miejsce. 2.Następnie do mąki dodać sól,masło i wyrośnięte drożdże.Zagniatać ciasto na stolnicy posypanej mąkę,przez kilka minut,aż będzie gładkie. 3.Ciasto przełożyć do miski,przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę.Po tym czasie z ciasta uformować 6 okrągłych bułek.Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut. 4.Wyrośnięte bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem.Sezam lekko docisnąć. 5.Na dole piekarnika umieścić naczynie żaroodporne z gorącą wodą.Bułki wstawić do piekarnika i piec około temperaturze 200 stopni,do zrumienienia.