Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Bułki faszerowane

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zamias mortadeli można dać parówki.Na prawdę pyszna kolacja.

Bułki faszerowane

Składniki:

Bułki faszerowane

 

  • 10bułek kajzerek,
  • 1koncentrat pomidorowy,
  • 3cebule,
  • 1czerwona papryka,
  • 1/2puszki groszku,
  • 40dag.mortadeli,
  • 10dag.sera żółtego,
  • olej,
  • majeranek,
  • czosnek granulowany,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Bułki faszerowane
Z bułek ścinamy wierzch wydrążamy miększ i smarujemy je w środku koncentratem pomidorowym.Cebulę kroimy na cienkie półplasterki i smażymy na złoto.Mortadelę i paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli,przyprawiamy do smaku,dusimy ok.15min.pod koniec dodajemy groszek.Farsz odcedzamy i napełniamy nim bułki,posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok.10min.w 180ć,aż ser się roztopi i lekko zrumieni.Podajemy zaraz po upieczeniu,super smakują z sosem czosnkowym.

Tagi:

bułki