Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Bułki twarogowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Któż z nas nie lubi świeżego pieczywa - to jego zapach sprawia, że robimy się głodni i trudno nam przejść obojętnie obok piekarni, dlatego zrobiłem je w domu.

Bułki twarogowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bułki twarogowe

 

  • 300 g twarogu (niskotłuszczowy)
  • 200 g płatków owsianych (zmielić)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Bułki twarogowe
🔘 Blenderem zmiksować płatki owsiane i przesypać do większego naczynia. Następnie dodać proszek do pieczenia, szczyptę soli, twaróg, całość razem wymieszać i zagnieść ciasto. Później wilgotnymi rękami uformować 2 podłużne bułeczki / kształtem przypominające bochenek chleba. Bułeczki lekko spłaszczyć, żeby nie były za grube i z góry poprzeg ponacinać nożem ( na głębokość około 0,5 cm ).

🔘 Teraz bułeczki umieścić na kratce w koszu frytkownicy beztłuszczowej i piec przez 15 - 20 minut w 200°C. Upieczone bułki można posmarować miodem, dżemem, masłem orzechowym lub serkiem śmietankowym, smakują wyśmienicie.
Bułki można obłożyć czymkolwiek - są pyszne
Wierzch bułeczek poprzeg ponacinać nożem i umieścić na kratce w koszu frytkownicy beztłuszczowej.
Bułki można obłożyć czymkolwiek - są pyszne
Zmiksowane płatki owsiane wymieszać z resztą składników, zagnieść ciasto i uformować bułki.