Sposób przygotowania:
Bułki twarogowe
🔘 Blenderem zmiksować płatki owsiane i przesypać do większego naczynia. Następnie dodać proszek do pieczenia, szczyptę soli, twaróg, całość razem wymieszać i zagnieść ciasto. Później wilgotnymi rękami uformować 2 podłużne bułeczki / kształtem przypominające bochenek chleba. Bułeczki lekko spłaszczyć, żeby nie były za grube i z góry poprzeg ponacinać nożem ( na głębokość około 0,5 cm ).
🔘 Teraz bułeczki umieścić na kratce w koszu frytkownicy beztłuszczowej i piec przez 15 - 20 minut w 200°C. Upieczone bułki można posmarować miodem, dżemem, masłem orzechowym lub serkiem śmietankowym, smakują wyśmienicie.
🔘 Teraz bułeczki umieścić na kratce w koszu frytkownicy beztłuszczowej i piec przez 15 - 20 minut w 200°C. Upieczone bułki można posmarować miodem, dżemem, masłem orzechowym lub serkiem śmietankowym, smakują wyśmienicie.