Sposób przygotowania:
Bułki maślane
Ochłodzone masło rozetrzeć dokładnie łyżką.
Dodać jajka i mieszając stopniowo wsypywać cukier puder i wlewać aromat waniliowy.
Nie przerywając mieszania równymi partiami wsypać mąkę. Wyrabiać ciasto przez 3-5 minut.
Następnie wszystko wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, podzielić na kawałki po 8 dag.
Każdemu kawałku nadać kształt bułki.
Położyć bułki na posmarowanej masłem brytfannie.
Piec w gorącym piekarniku w temp. 150-160 stop. C. przez 25-30 minut.
Gotowe ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Dodać jajka i mieszając stopniowo wsypywać cukier puder i wlewać aromat waniliowy.
Nie przerywając mieszania równymi partiami wsypać mąkę. Wyrabiać ciasto przez 3-5 minut.
Następnie wszystko wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, podzielić na kawałki po 8 dag.
Każdemu kawałku nadać kształt bułki.
Położyć bułki na posmarowanej masłem brytfannie.
Piec w gorącym piekarniku w temp. 150-160 stop. C. przez 25-30 minut.
Gotowe ostudzić i posypać cukrem pudrem.