Sposób przygotowania:
Dyniowe drożdżówki z seremETAP 1:
Drożdże wymieszać z łyżką cukru, dodać ciepłe mleko, 1-2 łyżki mąki, zamieszać, przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
ETAP 2:
Mąkę przesiać, wymieszać z solą, dodać jajka, pure z dyni, cukier, cukier z wanilią. Połączyć z wyrośniętym rozczynem i wyrabiać około 8-10 minut.
ETAP 3:
Pod koniec wlać rozpuszczone, przestudzone masło i wyrabiać do czasu aż ciasto będzie odchodziło od miski. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia.
ETAP 4:
Masa serowa
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ser i mus dyni, zmiksować.
ETAP 5:
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Do sera dodać mąkę ziemniaczaną, skórkę pomarańczową, aromat i pianę z białek, delikatnie wymieszać.
ETAP 6:
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką deskę, rozwałkować na grubość 1 cm i wykroić duże krążki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawić w ciepłym miejscu. Gdy podrosną denkiem szklanki zrobić wgłębienie.
ETAP 7:
Następnie na krążki wyłożyć masę serową, posmarować jajkiem wymieszanym z cukrem waniliowym.
ETAP 8:
Blaszkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
redakcja
niezły kąsek
misia5
skuter5
mocsłodkości
Czekoladka 2