WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Bułki pszenno - owsiane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne bułeczki z trzech rodzajów mąki, z chrupiącą skórką i mięciutkim środkiem. Idealne do kanapek na słodko i słono.

Bułki pszenno - owsiane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki pszenno - owsiane

 

Sposób przygotowania:

Bułki pszenno - owsiane

ETAP 1:

Drożdże pokruszyć do miski. Dodać cukier i ciepłą wodę. Wymieszać i odstawić na kilkanaście minut. Dolać ciepłe mleko i olej, dodać wszystkie trzy rodzaje mąki, sól i zagnieść gładkie elastyczne ciasto.

Z ciasta odrywać kawałki i formować z nich owalne bułeczki. Odkładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawić do wyrośnięcia na ok.20-30 minut. Ponacinać z wierzchu, posmarować mlekiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika i piec ok. 30 minut w 200 stopniach.

Po upieczeniu wystudzić pod ściereczką.

Bułki pszenno - owsiane
Bułki po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika.
Bułki pszenno - owsiane
Wyrośnięte bułeczki przygotowane do pieczenia
Bułki pszenno - owsiane
Wyrobione ciasto na bułeczki pszenno - owsiane
Bułki pszenno - owsiane
trzy rodzaje mąki wsypane do miski z drożdżami