Sposób przygotowania:
Torcik z tortilli Eli z grzybamiprzygotowanie sera

Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i podzielić na pięć części.
przygotowanie grzybów

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie grzybów cd

Grzyby oczyścić i pokroić w plastry.
przygotowanie grzybów cd

Na patelni rozgrzać olej , dodać podgrzybki i cebulę. Całość oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie grzybów cd

Usmażone grzyby z cebulą wyłożyć na miskę i ostudzić.
przygotowanie ryby

Dorsza odmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę posmarować olejem, posypać pieprzem cytrynowym i solą.
przygotowanie ryby cd

Resztę oleju wlać na patelnię i usmażyć rybę.
przygotowanie tortilli

Do tortownicy posmarowanej olejem włożyć placek tortilli i posypać 1/ 5 sera.
przygotowanie tortilli cd

Na ser wyłożyć rozdrobnionego dorsza.
przygotowanie tortilli cd

Rybę posypać następną porcją sera
przygotowanie tortilli cd

Na serze rozłożyć połowę grzybów. grzyby przykryć drugim plackiem tortilli. Całość powtórzyć.
przygotowanie tortilli cd

Wierzch tortilli posmarować olejem ze smażenia ryby.
przygotowanie tortilli cd

Całość posypać piątą częścią tartego sera. Torcik włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C góra - dół i piec około 30 minut, aż ser się rozpuści.
przygotowanie tortilli cd

Torcik wyjąć z piekarnika i podzielić na cztery części. Smacznego!