Sposób przygotowania:
Torcik z tortilli Eli z grzybamiprzygotowanie sera
Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i podzielić na pięć części.
przygotowanie grzybów
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie grzybów cd
Grzyby oczyścić i pokroić w plastry.
przygotowanie grzybów cd
Na patelni rozgrzać olej , dodać podgrzybki i cebulę. Całość oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie grzybów cd
Usmażone grzyby z cebulą wyłożyć na miskę i ostudzić.
przygotowanie ryby
Dorsza odmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę posmarować olejem, posypać pieprzem cytrynowym i solą.
przygotowanie ryby cd
Resztę oleju wlać na patelnię i usmażyć rybę.
przygotowanie tortilli
Do tortownicy posmarowanej olejem włożyć placek tortilli i posypać 1/ 5 sera.
przygotowanie tortilli cd
Na ser wyłożyć rozdrobnionego dorsza.
przygotowanie tortilli cd
Rybę posypać następną porcją sera
przygotowanie tortilli cd
Na serze rozłożyć połowę grzybów. grzyby przykryć drugim plackiem tortilli. Całość powtórzyć.
przygotowanie tortilli cd
Wierzch tortilli posmarować olejem ze smażenia ryby.
przygotowanie tortilli cd
Całość posypać piątą częścią tartego sera. Torcik włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C góra - dół i piec około 30 minut, aż ser się rozpuści.
przygotowanie tortilli cd
Torcik wyjąć z piekarnika i podzielić na cztery części. Smacznego!