Sposób przygotowania:
Bułki pszenne z przedziałkiem
W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże, mąkę przesiać i wymieszać z solą oraz cukrem, dodać ciepłe mleko i wodę z drożdżami, wymieszać wszystko dokładnie i dodać olej teraz całość zagnieść i zagniatać gotowe ciasto około 5 minut ( ja robiłam wszystko robotem). Po wyrobieniu ciasto przykryć i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyjąć na posypaną mąką stolnicę i utoczyć wałki z ciasta, następnie pociąć je na porcje i uformować bułeczki. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć bułki, odstawić do wyrośnięcia po 30 minutach bułki ostrym nożem naciąć po środku, a po wierzchu posmarować jajkiem. Piekarnik nagrzać do 200 st i piec około 20 minut.
zbysiowa
iziona
to prawda :)