Sposób przygotowania:
Bułki pszenno żytnie z prażonymi ziarnami
Do misy od robota wsypujemy mąkę pszenna i mąkę żytnią . Robimy dołek. Drożdże rozrabiamy w szklance letniej wody. Wlewamy drożdże do zagłębienia w mace, lekko mieszamy aby powstała zawiesina. Zostawiamy na 15 minut. Dodajemy olej i prażone ziarna i resztę wody .Włączamy mikser na najmniejszych obrotach i wyrabia nam ciasto. Zostawiamy na 40 minut aby wyrosło. Wykładamy papierem blaszkę do pieczenia. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrabiamy . Na dłoń wlewamy odrobinę oleju i formujemy bułeczki rękoma zanurzając je w prażonych ziarnach . Układamy na papierze do pieczenia i zostawiamy na 30 minut. Pieczemy w 180 stopniach 25-30 minut to zależy od piekarnika.
edytaha
Asiu, oprócz pestek słonecznika i dyni, co jeszcze wchodzi w skład tej mieszanki ziaren?
lalunia
W skład wchodzi prażony słonecznik, konopia siewna , pestki dyni.
biedroneczki