ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Bułki pszenno-żytnie 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne chrupiące bułeczki w sam raz na śniadanie

Bułki pszenno-żytnie 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bułki pszenno-żytnie 4

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki pszenno-żytnie 4
Mleko lekko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim cukier i drożdże. Wlewamy do pojemnika maszyny do chleba. Masło rozpuszczamy w mikrofali dodajemy do pojemnika. Dodajemy odmierzoną mąkę, sól i wbijamy jajko. W maszynie ustawiamy program do wyrabiania ciasta. Wyrobione ciasto wykładamy na stolnicę i dzielimy na mniej więcej równe porcje 35-40g. Formujemy kuleczki i po położeniu na blasze piekarnika delikatnie spłaszczamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez 15-20minut, aż ładnie się zarumienią.
Bułki pszenno-żytnie 4
Mleko lekko podgrzewamy rozpuszczamy w nim cukier i drożdże Wlewamy do pojemnika maszyny do chleba Masło rozpuszczamy w mikrofali dodajemy do pojemnika Dodajemy odmierzoną mąkę sól i wbijamy jajko W maszynie ustawiamy program do wyrabiania ciasta
Bułki pszenno-żytnie 4
Wyrobione ciasto wykładamy na stolnicę i dzielimy na mniej więcej równe porcje 35-40g Formujemy kuleczki i po położeniu na blasze piekarnika delikatnie spłaszczamy Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
Bułki pszenno-żytnie 4
Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez 15-20minut aż ładnie się zarumienią