Sposób przygotowania:
Chleb na sodzie jabłkowo - rodzynkowy
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni.
Rodzynki zalej wrzącą wodą i gdy napęcznieją odcedź na sicie. Jabłko pokrój w kostkę.
Wymieszaj suche składniki i mieszając dolewaj maślankę. Wyrób ciasto ( będzie lepiące ) i dodaj potem jabłka i rodzynki. Wrób je w ciasto, uformuj okrągły bochenek i ułóż go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wysypanej mąką.
Bochenek oprósz mąką i natnij ostrym nożem na krzyż.
Piecz 40-45 minut i wystudź chleb na kratce.
Rodzynki zalej wrzącą wodą i gdy napęcznieją odcedź na sicie. Jabłko pokrój w kostkę.
Wymieszaj suche składniki i mieszając dolewaj maślankę. Wyrób ciasto ( będzie lepiące ) i dodaj potem jabłka i rodzynki. Wrób je w ciasto, uformuj okrągły bochenek i ułóż go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wysypanej mąką.
Bochenek oprósz mąką i natnij ostrym nożem na krzyż.
Piecz 40-45 minut i wystudź chleb na kratce.
ciasteczka
skuter5
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości