Sposób przygotowania:
Chleb bananowy - bez cukru, mąki i tłuszczu
🔘 Ciasto bananowe: zmielone płatki owsiane ( lub mąka owsiana ) i zmiażdżone widelcem na papkę banany wrzucić do robota kuchennego. Następnie dodać syrop z agawy ( lub miód ), sodę oczyszczoną, cynamon i przyprawę do piernika. Później wbić jajka i wszystko razem zblendować na gładką masę.
🔘 Przygotowane ciasto bananowe wlać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Wierzch ciasta udekorować czekoladą i żurawiną i trochę przyklepać, żeby zagłębiły się w cieście.
🔘 Teraz keksówkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 45 minut w 170°C / Termoobieg /. Po wyjęciu z piekarnka chleb ostudzić przez około 20 minut i można go pokroić.
🔘 Przygotowane ciasto bananowe wlać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Wierzch ciasta udekorować czekoladą i żurawiną i trochę przyklepać, żeby zagłębiły się w cieście.
🔘 Teraz keksówkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 45 minut w 170°C / Termoobieg /. Po wyjęciu z piekarnka chleb ostudzić przez około 20 minut i można go pokroić.