Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Bułeczki pszenne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niesamowicie pyszne bułeczki, nawet nie sądzisz jak proste jest przygotowanie. Zapach tych bułek unosi się po całym domu, idealne na śniadanie. Świeże są jeszcze na trzeci dzień.

Bułeczki  pszenne

Składniki:

Bułeczki pszenne

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki pszenne

I

Bułeczki  pszenne

1. Drożdże rozpuszczam w letnim mleku.
2. Mąkę, sól, cukier wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam mleko z drożdżami, dodaję masło i wyrabiam ciasto. Ciasto odstawiam na godzinę do wyrośnięcia.

II

Bułeczki  pszenne

3. Po tym czasie ciasto dzielę na 12 części. Z każdej części ciasto formuję podłużne wałki około 15 cm. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.

III

4. Bułeczki gotowe.
5. Smacznego.