Sposób przygotowania:
Bułki z suszonymi pomidoramiETAP 1:
Pomidory odsączyć z zalewy i pokroić w kosteczkę. Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać cukier i łyżkę mąki. Dolać ciepłą wodę i rozmieszać. Odstawić na 15 minut. Resztę mąki przesiać do miski. Dodać sól, olej i jogurt naturalny. Dolać wyrośnięty zaczyn. Zacząć wyrabiać ciasto mikserem lub rękami. Pod koniec wyrabiania dodać pokrojone pomidory suszone. Zagnieść ciasto do końca. Uformować w kule. Pozostawić w misce. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Po tym czasie przełożyć na stolnicę. Podzielić na 6 równych części.
Każdą część ciasta uformować w podłużny wałek i skręcić w świderek. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Wstawić bułki i piec ok. 20 minut.
Wystudzić na kratce.
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2