Sposób przygotowania:
Bułeczki szczypiorkowe z suszonymi pomidoramiPrzygotowanie ciasta:
Drożdże rozcieramy z cukrem, łyżką mleka i połową ciepłego mleka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Po tym czasie do drożdży dodajemy pozostałe składniki, stopniowo dolewając pozostałe mleko zagniatamy mięciutkie ciasto.
Ciasto:
Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny w ciepłe miejsce żeby urosło.
Formowanie bułeczek:
Po tym czasie z ciasta formujemy 8 bułeczek.
Pieczenie:
Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
Pieczenie:
Po tym czasie bułeczki pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
gosiapiotrek23
Babeczka35
Bułeczki są pyszne,więc polecam:)