Sposób przygotowania:
Bułki z suszonymi pomidorami bez drożdży
1) Jajka wbijamy do miski, wlewamy mleko i roztrzepujemy widelcem.
2) Bierzemy drugą miskę. Wsypujemy do niej mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy.
3) Następnie masło kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do miski z mąką.
4) Na koniec dodajemy roztrzepane jajka z mlekiem.
5) Wszystko łączymy ze sobą, wyrabiamy na gładkie ciasto.
6) Z wyrobionego ciasta kształtujemy bułeczki. Ja robiłam takie ósemki - po prostu zwijamy ciasto.
7) Układamy na blaszy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
8) Roztrzepujemy jajko widelcem, przyprawiamy ziołami prowansalskimi i pieprzem ziołowym, smarujemy nim bułeczki.
9) Górę bułeczek posypujemy suszonymi pomidorami.
10) Pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
2) Bierzemy drugą miskę. Wsypujemy do niej mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy.
3) Następnie masło kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do miski z mąką.
4) Na koniec dodajemy roztrzepane jajka z mlekiem.
5) Wszystko łączymy ze sobą, wyrabiamy na gładkie ciasto.
6) Z wyrobionego ciasta kształtujemy bułeczki. Ja robiłam takie ósemki - po prostu zwijamy ciasto.
7) Układamy na blaszy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
8) Roztrzepujemy jajko widelcem, przyprawiamy ziołami prowansalskimi i pieprzem ziołowym, smarujemy nim bułeczki.
9) Górę bułeczek posypujemy suszonymi pomidorami.
10) Pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.