Buraczki ćwikłowe 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Buraczki powstały dzięki radom mojej babci

Buraczki ćwikłowe 2

Składniki:

Buraczki ćwikłowe 2

 

  • 5 kg buraki czerwone,
  • 1/2 szklanki octu
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli

 

Sposób przygotowania:

Buraczki ćwikłowe 2
Duże buraczki umyłam dokładnie pod ciepłą wodą. Nastawiłam w dużym garnku wodę - i gdy ta zaczęła wrzeć włożyłam buraki.Gotowałam do miękkości. Po ugotowaniu buraki wyjęłam, pozostawiłam do ostygnięcia. Ściągnęłam skóry i każdego z nich starłam na tarce do warzyw. Do buraczków dodałam ocet,sól i cukier. Wymieszałam i zaczęłam wkładać do czystych słoików które zakręciłam.Pasteryzowałam 20 minut w garnku z wodą.

Tagi:

buraki